Mobile_header


» Persontransport       • Passagerarinformation

 • Boka Dalarna

 • Boka övrigt

  


 

Person- och Godsbefodran / Helikoptertaxi

Vi är certifierade enligt lagkrav från myndigheterna European Union Aviation Safety Agency och Transportstyrelsen att utföra person- och godstransporter. 
Jakt- eller fiskeresa, snabb transport mellan möten eller event. Vi kan skräddarsy en lösning för er. 
Person- och godstransporter kräver den högsta säkerhetsstandarden inom luftfart och vi använder endast mycket erfarna piloter på våra uppdrag för att kunna erbjuda kund högsta säkerhet och kvalitet.
Endast ett fåtal företag i Sverige har tillstånd att utföra persontransporter med helikopter, antalet fluktuerar kring 15st. Utöver lagkravet så är det en av få garantier du som kund har för att verksamheten du köper flygningen från är seriös och att du som passagerare är försäkrad under flygningen, läs mer om tillstånd på Transportstyrelsens hemsida HÄR.

Därför ska du flyga med Helikoptertjänst

Företagets verksamhet sträcker sig tillbaka till 90-talet med operation under eget tillstånd sedan 2002 under samma ägare och ledning med en mycket låg personalomsättning vilket ger företaget en personalstyrka med lång branscherfarenhet.

Företagets långa erfarenhet inom specialiserad flygverksamhet av högriskkaraktär har gjort oss ledande i minimeringen av risker associerade med helikopterverksamhet och resulterar i att vi internutbildar våra piloter oftare och till mycket högre standard än vad regler idag kräver.

Vi har en modern maskinpark av flerbladiga turbinhelikoptrar, de är certifierade med striktare säkerhetskrav än äldre helikoptermodeller och eftersom turbiner drivs med Jet A1 är brandrisken vid en olycka mycket mindre än hos kolvmotordrivna helikoptrar som drivs med lättantändlig bensin.

Eurocopter AS 350 B2

Eurocopter AS 350 B2 är en en populär allround helikopter med lastkapacitet på upp till 900. "Ekorren" är välkänd för sin goda prestanda och den är mycket populär runt om i världen.

 

Lastkapacitet: 900 kg / Marchfart: 220 km/h / Passagerarsäten: 5st 

Eurocopter EC 120B
En av världens tystaste och mest miljövänliga helikoptrar.
Rymlig och luftig kabin med modern inredning, stort baggageutrymme och klassens bästa sikt.
Säker konstruktion med energiabsorberande stolar, landningsställ och bränsletankar


 

Lastkapacitet: ca 500 kg / Marchfart: 210 km/h / Passagerarsäten: 4st