Mobile_header
Huvudkontor och bas i Länna, Stockholm
Huvudkontor och bas i Länna, Stockholm

Stockholms Helikoptertjänst AB

Första valet vid precisionsjobb med helikopter!

Helikoptertjänst har växt sedan slutet av 90-talet, och vi har opererat med ett eget tillstånd för bruksflyg sedan 2002.
 
Oavsett om du vill bygga hus i skärgården, driva ren till fjälls eller transportera material över Bohusläns klippiga terräng så finns vi här för er.

Med snart 20 års erfarenhet av de mest krävande precissionsuppdragen med focus på lyft och byggnationsuppdrag har vi möjlighet att utföra varje uppdrag med oslagbar effektivitet och säkerhet.

Företagets fokus ligger på precisionsuppdrag men vi erbjuder idag även i viss mån taxiflygningar.
Hörnstenarna i verksamheten består av helikopterlyft, montering, mastbyggnation, ledningsbesiktning, felsökning, felavhjälpning med helikoptergrip, sågning, brandbekämpning, rendrivning, inventering, mätning, gyrofilmning och flygfotografering.
 
Vår unika spetskompetens inom dessa områden gör att vi ständigt anlitas i stora delar av Sverige, samt på diverse specialuppdrag runt om i Europa. Vi opererar i dag med en bred helikopterflotta från våra moderna lokaler vid huvudbasen i Länna, strax söder om Stockholm. Därtill har vi även baseringar i Orsa och Göteborg
 
Givetvis finns all nödvändig utrustning inom företaget och vi har även möjlighet att själva konstruera och bygga avancerad specialutrustning om så krävas. Som till exempel Gripar, Lindragare, lyftok mm. Vi kan även erbjuda helhetslösningar vid t.ex. foto-/film- och inventeringsuppdrag.

Kvalitetspolicy

Följande policy är definierad i företagets kvalitetsmanual:

Stockholms Helikoptertjänst arbetar för att tillhandahålla en tjänst som överträffar kundernas förväntningar i en krets som är medveten om värdet i förstklassig kvalitet, säkerhet och precision. Detta ska vi leverera med en oslagbar effektivitet för att på så sätt kunna erbjuda det bästa slutpriset.

Teknik och kvalitet ligger alltid i fokus.

Modern flotta ger kunden en optimal lösning vid varje uppdrag.

Mer läsning

   Stockholms Helikoptertjänst var huvudleverantör av de civila helikopterinsatserna vid den rekordstora skogsbranden i Västmanland i augusti 2014. Med fyra helikoptrar på plats spred vi ca 12,5 miljoner liter vatten inom det 13800 hektar stora området under ca två veckor.