Mobile_header
Huvudkontor och bas i Länna, Stockholm
Huvudkontor och bas i Länna, Stockholm

Stockholms Helikoptertjänst AB

Första valet vid precisionsjobb med helikopter!

Helikoptertjänst har växt sedan slutet av 90-talet, och vi har opererat med ett eget tillstånd för bruksflyg sedan 2002.
 
Oavsett om du vill bygga hus i skärgården, driva ren till fjälls eller transportera material över Bohusläns klippiga terräng så finns vi här för er.

Företaget är huvudstadens enda helikopterföretag med full inriktning på bruksflyg. Vi opererar dessutom även året runt från våra baser i Göteborg och Orsa, vilket gör att företaget alltid når den södra halvan av Sverige på kort tid.

Vi har full fokus på precisionsuppdrag, och vi har därför valt att inte erbjuda taxiflygningar eller andra uppdrag som skulle kräva kompromisser i helikopterflottan. På så sätt kan våra helikoptrar vara specialiserade för uppgiften och vår personal kan upprätthålla sin spetskompetens.
Hörnstenarna i verksamheten består av helikopterlyft, montering, mastbyggnation, ledningsbesiktning, felsökning, felavhjälpning med helikoptergrip, sågning, brandbekämpning, rendrivning, inventering, mätning, gyrofilmning och flygfotografering.
 
Vår unika spetskompetens inom dessa områden gör att vi ständigt anlitas i stora delar av Sverige, samt på diverse specialuppdrag runt om i Europa. Vi opererar i dag med en bred helikopterflotta från våra moderna lokaler vid huvudbasen i Länna, strax söder om Stockholm. Därtill har vi även baseringar i Orsa och Göteborg.
 
Givetvis finns all nödvändig utrustning inom företaget, men vi kan även tillverka specifika verktyg och riggar för att utföra, eller rent av effektivisera era uppdrag.
Om kunden önskar kan vi även erbjuda helhetslösningar vid t.ex. foto-/film- och inventeringsuppdrag.

Kvalitetspolicy

Följande policy är definierad i företagets kvalitetsmanual:

Stockholms Helikoptertjänst arbetar för att tillhandahålla en tjänst som överträffar kundernas förväntningar i en krets som är medveten om värdet i förstklassig kvalitet, säkerhet och precision. Detta ska vi leverera med en oslagbar effektivitet för att på så sätt kunna erbjuda det bästa slutpriset.

Teknik och kvalitet ligger alltid i fokus.

Modern flotta ger kunden en optimal lösning vid varje uppdrag.

Mer läsning

   Stockholms Helikoptertjänst var huvudleverantör av de civila helikopterinsatserna vid den rekordstora skogsbranden i Västmanland i augusti 2014. Med fyra helikoptrar på plats spred vi ca 12,5 miljoner liter vatten inom det 13800 hektar stora området under ca två veckor.