Mobile_header

Senaste inläggen

Vi söker en heltidspilot för i huvudsak Long-Line uppdrag (Heslo 1-3) med AS350.
Uppdragen sker i huvudsak i från vår bas i Stockholm, Länna måndag till fredag.
Uppdragen kräver att att man har god förmåga att planera och organisera uppdragen som består i allt från att flyga Big Bags med grus och byggmaterial till montering av hus.
Viss administration ingår i tjänsten.
Vi ser helst attt du har minst 1500 timmar flygtid samt god erfarenhet av Long-Line uppdrag (HESLO 1-3). 
God kunskapsnivå i tal och skrift på Svenska är ett krav.
Maila ansökan till rz@shtab.se 
 

Slut på ledigheten för branschen. Helikoptertjänst lyfter material för åskledare till taket på Karolinska sjukhuset i Huddinge.
Etiketter: as350 se-jrz
Helikoptertjänst erbjuder nu även Person- och godstransporter med helikopter.

Merparten av våra passagerarflygningar sker i norra Dalarna där vi även har regelbundna turer från Grövelsjön.
Vi åtar oss även flygningar i Stockholmsregionen, dock ej enstaka rundturer eller enstaka korta flygningar.

Läs mer om persontransporter HÄR

Trots Coronatider är vår lyftverksamhet i full gång.
Som vanligt den här tiden på året så är det mycket jobb i skärgården, mestadels med att flyga byggmaterial och underhålla kraftnätet.
Här drar vi ut faslinor i oländig terräng i samband med ombyggnationen av en kraftledning på Nämdö i Stockholms Skärgård

Etiketter: as350 se-jtn lindragning

Packeterade väggsektioner och förnster till ett attefallshus i Stockholms skärgård, årets första dag med T-Shirtväder.

Etiketter: as350 bygg

Vi startar veckan med stolpsättning för en ny mellanspänningsledning och ett kortare jobb med byggmaterial på en ö utanför Muskö.

Etiketter: as350 jtn

Vi har fortfarande fullt upp med felsökningar på elnätet i östra svealand. Bild tagen på öster om Stockholm.

Ny film ute!

Finns ny timelaps film uppe på SE-JRZ vid lyft av BigBags med grus och jord. Se en halvdags arbete på en och en halv minut.

Efter en omfattande rörläggning på en ö i Stockholms skärgård behövs massvis med fylldnadsmaterial.
Vid flytt av ca 60 ton material från fastlandet till en närbelägen ö är det billigare, snabbare och säkrare att flyga massorna med helikopter jämfört med att att använda båttransport i kombination med markfordon som oftast gör stor åverkan på marken.

Med helikopter kan massorna placeras ut i området utan åverkan på marken.
Etiketter: as350 se-jrz

Trots en mild vinter utan stora stormar så har vi haft fullt upp eftersom byggnationer i skärgården har kunnat fortsätta genom hela vintern. Istället har massvis med byggmaterial,  byggsopor och fylldnadsmassor flugits i stockholms skärgård med omnejd
 På bild är SE-JRZ efter att ha lossat material från en båt på Lisslö.

Etiketter: as350 se-jrz

Under de senaste åren har vi bytt ut hela vår flotta till modernare, säkrare och miljövänligare helikoptrar. Vi opererar nu en modern flotta helt bestående av den senaste generationens helikoptrar från Eurocopter / Airbus. Vi har valt att hålla oss till modellerna EC120 / H120 och AS350 / H125 vilka kräver minimalt med underhåll och är som gjorda för de uppdrag som vi dagligen utför. läs mer om vår flotta här.

Etiketter: as350 ec120

Byte av RBS bredvid mast. 70 meter lina krävdes för att säkerställa frigång från masten.

Etiketter: as350 mast se-jrz

Ny kortfilm finns ute på Brandbekämpning med longline från skogsbranden i Kårböle, sommaren 2018.

Etiketter: as350 sejrz brand
Så långt har hösten bjudit på kraftledningsbyggnation, felsökning av elnätet, husbyggnationer i Stockholms skärgård med lyft av material, montering av väggsektioner och fönster med sugklocka.
loading...

Efter omfattande planering kunde vi idag lyfta up takmaterial till ett utrymt Solna centrum. 
Likt de flesta jobb som sker centralt är förberedelserna med tillstånd och avspärrningar en mycket stor del av insatsen.

Etiketter: as350 heslo solna

Sverige hyllar sina veteraner och hedrar minnet av de som betalat det högsta priset i arbetet för fred i olika krishärdar runt om i världen.

Tre uppvisningshopp varav ett tandemhopp gjordes över Gärdet med landning på samma plats.

Etiketter: fallskärmshoppning

Mindre skogsbrand utbröt i Visättra, Huddinge.

Trots att arbetdagen var slut fanns vår personal på plats med 2st AS350 17min efter samtalet kom inkom vid 5-tiden på EM.
Tack vare den korta responstiden kunde vi hjälpa brandmännen snabbt få branden under kontroll.

Med stödet från våra helikoptrar kunde maksläckningen fokusera sina instatser på den delen av branden som gick att nå från väg medans helikoptrarna hanterade de otillgängliga delar marksläckningen inte kunde nå.

Etiketter: brand

Under Mars/April har vi haft en av våra EC120 I norge för Kraftledningsbesiktning.

Norge har bjudigt på fantastiskt väder och vackra vyer. På bilden ser ni en vanlig syn i området; fjord med korsande hängledning över mörkblått vatten, samt ett av områdets många granitbrott.

Alfrida

Vi började året i full fart med att felsöka och ta bort träd efter stormen Alfrida. Med gott sammarbete mellan felsökningshelikoptrarna och grip-helikoptern så effektiveserades arbetet till max.  
Efter noggranna förberedelser kunde vi på ett effektivt och säkert sätt lyfta upp ett nytt ventilationssystem på ett hustak mitt i Stockholms city.
Den här sommaren brinner det mer än vanligt i skog och mark. Vi är nästan dagligen engagerade i att släcka skogsbränder runtom i Mellansverige.
Här är vi på plats i Värmland för att släcka en större skogsbrand.
Under denna varma och torra månad har vi både hjälpt Skogsstyrelsen att genomföra Sveriges största naturvårdsbränning samt varit med och släckt branden i Värmland. Med baser i Stockholm, Göteborg och Orsa har vi möjlighet att vara på plats inom kort om det börjar brinna i skog och mark.
I och med att sommaren börjar närma sig så går vi in i vår högsäsong för lyft och byggnationsuppdrag i Stockholmsområdet. Här är en typisk dag, lyft av material för ett nytt hus i ytterskärgården, en flaggstång som ska monteras på ett hustak på Drottningholms slott och avslutningsvis montering av ett telekomtorn på Svartsö i norra skärgården. Med rätt typ av helikopter för varje uppdrag samt erfaren personal kan vi utföra all lyftuppdrag på ett kostnadseffektivt och säkert sätt.

Under början av året har vi haft fullt upp med allt från felsökningsflygningar på kraftnäten till husbyggnation, mastbyggnationer och linjebyggnation. Här ses vår Lama montera krafledningsstolpar vid en ombyggnation av en högspänningslinje i Södertäle.

Vi söker en Uppdragsspecialist. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att vara ansvarig för den markbundna delen inför och under utförandet av olika helikopteruppdrag som lastflygning, såguppdrag mm. Men även en del underhåll av utrustning och fordon samt att bistå flygtekniker vid behov. Du är ansvarstagande, organiserad och har god erfarenhet av mekaniskt arbete.
Tjänsten är på heltid och utgår från Stockholm, Länna men en hel del uppdrag sker på annan ort med kort varsel.
C- körkort och god körerfarenhet med lastbil är meriterande.
 
Är du intresserad? Maila din ansökan till info@helikoptertjanst.se
Ska man bygga Sveriges största solcellsanläggning och behöver lyfta 400 lass material till ett tak som är flera hundra meter långt så är helikopter det smidigaste sättet.
Som specialister inom lyftuppdrag sedan 15 år ligger vårat fokus på säkerhet och effektivitet. Detta gör att våra uppdrag alltid utförs på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt.
Fint sensommarväder idag när vi var ute i Stockholms skärgård och monterade ett sjömärke på Bullerön.

Fina förhållanden och duktiga medarbetare på bägge sidor gjorde att arbetet snabbt kunde klaras av.

» Läs mer om lyft och byggnation med helikopter här

Felsökning

Här ses vår EC120 lyfta från basen i Länna.
Felsökningflygning av kraftledning.

Vi avslutar veckan med flera felsökningsflygningar på kraftledningsnätet. Vår EC120 är tack vare sin unika stjärtrotor av typen "Fenestron" mycket tyst, vilket ger minimal störning för djurägare och boende längs kraftledningen. Det gör denna typ av helikopter mycket välanpassad för dessa uppdrag.

En av hörnstenarna i vår verksamhet är mastbyggnation. I slutet på förra veckan var vi utandör Norrtälje och byggde denna. På bilden monteras sista sektionen på den 72 meter höga masten.

Förra veckan var vi på Gotland och flög med vår AS 355. Denna gång var det i samband med en inspelning av en reklamfilm. Vi var en del i en större produktion, allt från helikopter och bombil till smink och skådespelare. AS 355 är en modern helikopter som är försedd med två motorer för att ge högsta möjliga säkerhet

Så här rundar vi av denna vecka, 90 säckar och lite byggmaterial lyftes upp på en ö i Stockholms skärgård.

Här står vi och väntar på att få klartecken att starta, för att sedan fälla hoppare i samband med veterandagen på Djurgården.

Sol och snöbyar om vart annat. Det är fortfarande aprilväder in i maj men lyftsäsongen är i full gång. Så här års är vi dagligen i Stockholms skärgård med vår Lama för materiallyft och husbyggnationer.

Här har  vårt nya tillskott landat efter sitt första uppdrag på firman.
Premiärturen var ett fotouppdrag över större delar av Stockholm. Skjutdörren gör att man får väldigt bra komfort till och från uppdragen.

Nu är det full fart på skärgårdsjobben.
Här ses vår MD 500 på ett för årstiden typiskt uppdrag. Montering av gavelspetsar, diverse limträbalkar och takstolar på ett husbygge söder om Runmarö.

Vi börjar veckan med att köra ut 15-20 paket med material till ett hus i stockholm skärgård. Tack vare bra planering och lång erfarenhet av denna typ av uppdrag, så är det snabbt avklarat och kunden kan börja bygga sitt hus.

Vi förnyar flottan. Här ses vår första EC120 efter landning på vår bas i Länna. Helikoptern flögs hem under fredagen i kraftig medvind och flygningen från mellersta Danmark tog 2 timmar och 30 minuter! Helikoptern kommer att tas i drift under början av april.

Nordens första helikopter med Swiss Rotor Solutions Maximum Pilot Visibility Kit för AS350!
Som specialister på precisionslyft förstod vi att framtiden var här. Modifieringen gör att vi kan utföra de mest krävande monteringsuppdragen på samma effektiva och säkra sätt med AS350 som med vår unika Lama med bubbeldörr. Vi beställde ett kit och köpte en AS350B3 i slutet av 2016 att montera det på. Resultatet blev en oslagbar lyftmaskin. Modifieringen ökar pilotens vertikala siktfält med 10 gånger jämfört med ett ”normalt” golvfönster!

Början av årets lyftsäsong har varit ovanligt bra. Vi har haft så bra beläggning på våra helikoptrar att det har varit svårt att få veckorna att räcka till.
De jobb vi har utfört med vår Lama och ”B3a” är främst mastbyggnationer över stora delar av Sverige, Husmonteringar i Göteborgs och Stockholms skärgårdar samt montering av ett 100 tal stålreglar på 130kv linje i mellansverige.

Denna bild är tagen i samband med att vi  varit i Arenastaden och lyft upp solcellspaneler på taket till hotellet.
Gott samarbete och bra planering gjorde att arbetet gick snabbt och säkert.

Helikoptertjänst är inte bara Stockholms enda helikopterföretag med full inriktning på bruksflyg, vi opererar nu dessutom även året runt från våra baser i Göteborg och Orsa. Detta gör att vi alltid når mer än halva Sverige på kort tid.
Oavsett om du vill bygga hus i Stockholms skärgård, driva ren till fjälls eller transportera material över Bohusläns klippiga terräng så finns vi här för er. Dessutom kan vi snabbt nå södra halvan av landet vid händelse av plötsliga strömavbrott eller bränder.

» Läs mer om våra baseringar här

Då behovet av tunga lyft ökat markant så har vi nu utökat vår flotta med en AS350 B3. Helikoptern togs i drift i dag och lättar här för mastmonteing och husmontering i Halland och Västra Götaland.

» Läs mer om vår flotta här

Det är inte varje dag så här års som det bjuds på finväder. Under helgen passade vi på att montera en 72 meter hög mast i strålande sol och lätta vindar.

Under sommaren och hösten har vi flugit många pooler och spabad till svåråtkomliga platser runt om i mellansverige men så här års hör det inte till de vanligaste uppdragen.
Här är bilder från förra veckan när vi ställer en pool på plats på en ö i Stockholms skärgård.

Under veckan har vi flugit ut ett 80-tal stolpar till en ny kraftledning i Dalsland. Detta utfördes med en av våra MD 500. Det gynnsamma vädret gjorde att vi kunde klara av detta på en arbetsdag. -Smidigt och kostnadseffektivt.

Husmontering

Montering av hus i klassiskt höstväder.
I veckan var vi ute i Stockholms skärgård för att montera ett hus på ca 100m2.
Med vindbyar på 15m/s var det en utmaning, men med skickligt folk i alla led gick uppdraget att utföra utan problem.
Helikoptern påbörjade arbetet ute på ön vid 9 tiden och ca 3 timmar senare stod huset på plats och det var dags att lägga taket.

Poolmontering

Det fina höstvädret har gjort det möjligt för ännu en nöjd poolägare att få sin pool monterad. Denna sommar har vi flugit ut en mängd olika bad allt från det lilla till dom större modellerna.
Under sensommaren har vi haft fullt upp med lyftuppdrag runt om i landet.
Här ses en 140 meter hög vindmätarmast, som vi reste i Kalmar län.
När Flygvapnet firade 90 år var vi på plats med vår tvåmotoriga helikopter. 
Denna gång var kunden SAAB, och vi filmade några av deras flygplan under flyguppvisningarna.

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

Etiketter